Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото
fallback

С идването на власт на кабинета „Орешарски” видяхме какво значи полицейщина и неспазване на човешките права, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, обвинен за неупражнен контрол върху подслушването и следене в МВР, довело според прокуратурата до злоупотреби с подслушвания.

„Няма нищо по-добро от това да направиш едни опорни точки, едни внушения и манипулации, за да създадеш определено усещане у хората. След изборите се видя, че всичко, което се говореше през предизборната кампания – че бившият вътрешен министър е подслушвал поголовно, е било част от внушенията”, коментира Цветан Цветанов.

След като обвини в полицейщина настоящото управление, той веднага подчерта, че за това не бива да бъдат обвинявани полицаите, защото „генезисът на проблема е в политическото ръководство на МВР”.

Той изрази мнение и по обвинението в подслушване, отправено в началото на седмицата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Познавайки хората, които оглавяват днешната система за сигурност, и връщайки се през 2008 г. към разработката „Галерия” – това е един стил на работа и няма да се изненадам. Нашият лидер сподели едно усещане, което имат много наши членове и кметове в страната. Има ясен сценарий за нападка срещу наши кадри”, обясни Цветанов.

Той беше категоричен, че под негово ръководство МВР не е подслушвало опозиционни политици журналисти и обществени личности. По думите му обект на такава дейност от средите на бизнеса били само „бизнесмени, които са престъпвали закони – източвали хазната или участвали в корупционни схеми”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 10 години

Ти цецо подслушваше доктори и публично се забавляваше да четеш пред парламента незаконни срс-та.сега на свой гръб усещаш колко е гадно,ама как си мислехте вие-че ерата на тодор живков се е върнала ли. Колелото на историята се върти и май ви затисна. Просто Западът ви изкара на светло. Така сега ще ви се видят зулумите,дето ги правехте през целия преход,докато народът изнемогваше.Мутри

74

Анонимен

преди 10 години

Цецо е велик.

73

Любомир

преди 10 години

Крайно време е Цецко да влезе но топло! Сегашната полиция не бие такива, които заслужават да им потрошат кокалите - виещи, псуващи, пръскащи със спрейове, блокиращи, окупиращи, пречещи на нормалния живот, на транспорта в 1 и 1/2 милионен град. И им вменяват вина, че устискаха и не се стигна до кръв. А Цецко беше изкарал "Пустинните котки" и добра, че се уплаши, та минахме без ужаси. Цецко е наглец, въпреки страхливостта си, алчен мошеник, ***, но гласовит. Цецо даде милиони за подслушване.

fallback