Снимка: архив, Булфото
fallback

От ГЕРБ заявяват, че при тяхното управление Министерския съвет и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма не са имали търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев.

От партията изпратиха до медиите изявление по случая с Манчев, в което се припомя, че на заседание на Министерски съвет на 28 март 2012 г. правителството на ГЕРБ е взело решение за спиране на проекта "Белене".

Oще по темата

Същия ден е бил информиран президентът и ресорната комисия по енергетиката в 41-то Народно събрание. На 29 март парламентът също реши за прекратяване на проекта "Белене".

"Ако проектът "Белене" не беше спрян през март 2012 г., до момента НЕК щеше да е натрупал стотици милиони евро нови задължения по проекта, които дружеството не може да плати", посочват от ГЕРБ.

В изявлението се акцентира, че нито Министерския съвет, нито енергийното министерство имат  търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев.

"Те не са страна по договор, за да имат задължения да го уведомят и решенията на Народното събрание имат задължителен характер за всички физически и юридически лица на територията на България, без затова да бъдат изрично уведомявани от когото и да било", заявяват от ГЕРБ.

От партията посочват още, че консултантски договор с компании, свързани с Богомил Манчев, е сключен от НЕК, когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров.

Dnes.bg припомня, че преди часове прокуратурата обвини Богомил Манчев, че е помогнал на бившия шеф на НЕК Крум Атанасов да присвои държавни пари. Наложиха му и парична гаранция от 1 млн. лева, която той обяви, че ще обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

muzaka

преди 10 години

Moeто мнение е,че няма ГЕРБ,БСП или друг политически субект който да не иска да се облажи от парите на данъкоплатците.Всите са в кюпа.И всички назначени министри като принципали са за при бай Ставри/герой на Т.Колев работещ в центр. соф. затвор можещ да осигури килия с южно изложение- с псевдоним,,, наш човек,,./Нито Р.Овч.,нито кой да е министър или партия трябва да се пожали.Затова всички на протест и да изметем *** от народното събрание от 4-те партии.

13

az

преди 10 години

За миналата година имаше един, дето беше декларирал приходи от 14,3 мил. лв, или по 65000 лв. на ден - от трудови правоотношения и граждански договори. Бас държа, че въпросните трудови отношения са с държавната администрация, и са свързани със случая. А иначе - герберастите хич не краднат!

12

БоСимеонов

преди 10 години

Много бързо реагираха от ГЕРБ. Като ощипани. Гузни, гузни...

fallback