Виадуктът "Бебреш" на "Хемус", който от дни също е в ремонт. Снимка: Булфото

Ремонтните дейности по магистралите "Тракия" и "Хемус" трябва да бъдат ускорени, за да се избегнат километричните задръствания, на които станахме, призова левият депутат Димчо Михалевски.

Според него отговорността е на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), затова възнамерява да поиска среща с председателя й инж. Стефан Чайков.

Още по темата

Михалевски призова от ефира на ТВ7 за по-добра организация на движението в ремонтираните участъци, както и да се ангажират повече служители за по-бързо приключване на строителните работи.

Той заяви, че предишното правителство е оставило погрешна представа за средствата за строителството на магистрали у нас.

"Парите от Европейския съюз (ЕС) са много по-малко и едва ли ще стигнат за изграждането на Лот-3 от магистрала "Струма". Въпреки това трябва да се търсят начини да се довърши магистрала "Хемус" с държавни пари", категоричен бе Михалевски.

По думите му временна комисия ще разгледа казуса с рибарското селище Ченгене скеле край Бургас.

"В момента има наложен мораториум на решението за събаряне на постройките. Временната комисия ще трябва да определи кои са хората с утвърден поминък и да регламентира пребиваването им в рибарското селище", каза той.

Според Михалевски атаката срещу Ченгене скеле през 2011 г. е обслужвала бизнес интереси за построяване на вилно селище на мястото на рибарските къщи.

"Сегашното правителство ще работи за създаването на постоянен статут на рибарското селище и ще преустанови възможността за превръщането му във ваканционен комплекс", увери депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase