Неделната тапа на "Хемус". Снимка: мРепортер

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се извини за вчерашните километрични задръствания на автомагистрала "Хемус".

"Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, което сме създали, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон и със започването на валежите спират строително-монтажните работи", обясни тя.

Още по темата

По думите й образувалата се вчера близо 30-километрова колона по аутобана се дължи на липсата на обходен маршрут.

Dnes.bg припомня, че часове наред изнервени шофьори се редиха на опашка, започваща от 22-ия километър на автомагистралата, или след последния тунел Витиня, за да се приберат в столицата.

На въпрос ще бъдат ли помолени строителите да приключат дейностите по пътя по-рано, Терзиева каза днес, че строителите работят по договор и график и те са помолени за възможно по-ранно приключване на работата им.

"Възложила съм на Агенция "Пътна инфраструктура" да следи и контролира изпълнението на работата доста отблизо", допълни министърът.

Само преди дни от АПИ обявиха, че е започнал ремонтът на виадукта при село Елешница от автомагистрала "Хемус" - от км 4+150 до км 8+050.

Тогава оттам допълниха, че до 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна-София) и движението ще се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase