Снимка: ПП ГЕРБ
fallback

ГЕРБ поиска оставката на председателя на Народното събрание Михаил Миков, който вчера призова депутатите да не ходят на работа днес в парламента, след като напрежението около НС ескалира.

"Абсолютно недопустимо е да отменя чрез телефонен апел пленарно заседание на Народното събрание", се посочва в позицията на партията на бившия премиер Бойко Бирисов.

Според тях редовни заседания могат да бъдат отменяни само с изрично решение на пленарната зала и Михаил Миков категорично не разполага с никакви законови правомощия да призовава депутатите да не идват за заседание.

Oще по темата

"Заради очевидната некомпетентност на Михаил Миков и диктаторското му поведение, което потъпква демократичните устои, от ГЕРБ настояваме председателят на Народното събрание да подаде оставка", се казва в позицията.

"Заявяваме, че поведението му е поредното доказателство за управленческата немощ на мнозинството на БСП, ДПС и "Атака". С действията си от вчерашния ден и апела на Миков тези хора за пореден път доказват, че парламентът не може да работи и кредитът на доверие към него е окончателно изчерпан", допълват от ГЕРБ.

Поради изчерпването на всички възможности за диалог в парламента от ГЕРБ настояват за бързо свикване на Консултативния съвет по национална сигурност към президента, където да бъде проведен диалог между политическите партии и да бъде определена дата за предсрочни парламентарни избори в рамките на 2013 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

1234

преди 10 години

До ViturStStеми и предните имаха там калинки, пожарникари, физкултурнициНикой не ми харесва, обаче ако се върнат герб ще ни *** майките от всякъде.

36

1234

преди 10 години

До ViturStStискам да кажа, че те не са работили и на какво основание се иска оставка.И аз мога да отида ей така и да искам например тебе да те махнат от работа нали, ама нямам никакво основание за това. Трябва да се даде време и тогава ако не въври работата да си ходят.

35

1234

преди 10 години

До Генадикой не го иска. Няколко хиляди които и те не знаят какво искат. Протестиращите не излизат да кажат какво искат. Знаят само мафия и оставка. Да излезе някой да представи исканията си. БЪЛГАРИЯ НЕ Е СОФИЯ. Не трябва да се гледа само София.

fallback