Снимка БГНЕС, архив

Председателят на парламентарната здравна комисия и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС в следващото НС проф. Костадин Ангелов обяви, че завежда дело за клевета срещу журналиста от „Капитал“ Десислава Николова.

„От три години срещу мен се води тенденциозна клеветническа кампания с цел да бъде умишлено и зловредно опетнено името ми. Да бъдат накърнени честта и достойнството ми. Да бъде съсипан авторитетът ми! Срещу мен са написани десетки дописки в “Капитал” от един и същ автор – Десислава Николова. Фиксацията ѝ е очевидна. Не съм търсен за позиция в десетките ѝ материали, а тезите ѝ мога да оборя с документи и факти“, написа в профила си във Фейсбук проф. Ангелов.

„Това трябва да спре. Длъжен съм да го направя, защото в противен случай тормозът ще продължи! Затова завеждам дело срещу медиата и автора на статиите“, допълни председателят на парламентарната здравна комисия, пише скенер нюз.

Припомняме, преди няколко дни бившият здравен министър избухна относно статия на Десислава Николова, в която се твърди, че негова била идеята за закупуване на преносими рентгенови апарати за поликлиниките за 10 млн. лева, които сега стоят неизползваеми. По думите на Ангелов обаче идеята е на Стойчо Кацаров и показа документи за това. Той претендира, че не е бил потърсен за пореден път да изложи гледната си точка, а вместо това ден по-късно е обвинен отново – този път за участието си във Фондация „Направи добро – Александровска“, като се твърди, че е налице конфликт на интереси. Относно тези внушения проф. Ангелов уточни, че никога не е участвал в управлението на фондацията и не е получавал възнаграждения от нея, както и че по времето на вътрешния министър Рашков е била извършена ревизия на фондацията от НАП (тогава министър на финансите е бил Асен Василев) и от ревизионния доклад е видно, че липсват закононарушения или задължения към държавата.

„През миналата година КПКОНПИ (сега КПК) ми направи проверка по сигнал, съдържащ същите опорки, които се пишат днес. Резултатът от проверката е публичен и заключава, че НЕ съм бил в конфликт на интереси и НЕ съм бил в несъвместимост в позицията си на висш държавен служител“, подчерта още проф. Костадин Ангелов.

„Не съм запозната за какво точно ще ме съди проф. Ангелов. Разбира се, че съм му задавала въпроси, когато е било необходимо. В текстовете си винаги сме изследвали как се харчат обществените средства и ако това дело ще повдигне завесата как се е стигнало до лошото финансово състояние на държавната болница, оглавявана от проф. Ангелов, къде са парите, дарени по време на пандемията на фондацията на болницата, оглавявана от него, как се изразходват средствата от бюджета и еврофондовете, е повече от чудесно да има дела“, отговори Десислава Николова, която Скенер.нюз потърси за коментар. „Това, което изглежда притеснително и е знаково е, че проф. Ангелов и ГЕРБ започват с точно такова дело кампанията си“, добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase