Снимка БГНЕС, архив

Македонският министър на правосъдието Кренар Лога заяви, че клетвата на новия президент Гордана Силяновска Давкова е нищожна, предаде БГНЕС.

Според него процедурата трябва да се повтори или постът да бъде поет временно от председателя на парламента Йован Митревски.

„Незачитането на конституционното име на държавата прави клетвата на Силяновска нищожна. Или повторение на процедурата, или позицията на президент на държавата трябва да бъде поета от Йован Митревски (председател на Скупщината), като изпълняващ длъжността президент“, написа Лога във Фейсбук.

Днес в 12:00 Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като президент на „Македония“. Тя не използва официалното име на страна - Република Северна Македония.

Още по темата

Преспанският договор бе подписан на 17 юни 2018 г. в с. Нивици на брега на Голямото преспанско езеро. Споразумението бе подписано от външните министри на двете страни Никос Кодзиас и Никола Димитров в присъствието на премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев. Споразумението сложи край на дългогодишния спор за името на Македония между властите в Скопие и Атина.

На подписването присъства и специалният представител на ООН Матю Нимиц, както и върховният представител за външни работи на ЕС Федерика Могерини и комисарят за разширяване Йоханес Хан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase