Сутринта Сали се закле в НС. Снимка: БТА

Червената депутатка Татяна Буруджиева обяви пред журналисти, че има резерви към новия народен представител от ДПС Александър Методиев, станал известен като "циганина" Сали от Самоков.

По-рано днес той каза, че "Сали може да бъде законодател", докато Буруджиева настоя, че към тези му думи подхожда с големи резерви, такива имала и към компетенциите му.

Още по темата

"Представителството на тази социална група щеше да спечели с хора, които са с друг тип професионална и образователна подготовка", коментира тя факти от автобиографията на Сали, в която той е записал диплома от ВИФ, със специалност - учител по физкултура и треньор по футбол.

По думите на Буруджиева сред ромите има достатъчно подготвени хора, които ще са по-наясно с нещата, които се гледат в пленарната зала и се обсъждат в парламентарните комисии.

Тя обясни, че покрай работата в парламента има "килограми хартия", които трябва да се изчитат и дори хора с подготовка се затрудняват с работата.

"Виждате буквално килограмите хартия, които са пълни с неща, които трябва да се прочетат, това е парламентаристът, не е просто народен трибун, който работи с граждани по изборите", обясни Буруджиева правомощията на депутатите и допълни, че принципно всеки има право, включително и Сали, да е политик.

По рано днес Методиев положи клетва като депутат от ДПС на мястото на избрания за областен управител на София Емил Иванов и обяви, че е дошъл в парламента, за да промени отношението към "нас циганите".

Сали обяви още, че симпатизира на ДПС, защото прави нещо за ромите и си спомни, че е бил зам.-председател на "Евророма", цели 17 години, но вече страницата била затворена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase