Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоя на тезата си, че чужди монополи, които източват милиарди от държавата, стоят зад протестите на "превратаджиите".

В декларация от парламентарната трибуна той обвини държавните медии, че изкривяват протеста и го подкрепят.

"Те помагат на чужда поръчка - поръчката идва и от чужди монополи", категоричен бе той.

Още по темата
По думите му тези монополи, застрашени от евентуалните мерки на новото правителство, хвърлят милиони, за да продължат "колониалното загробване на България".

"Атака" настояваме незабавно да се приемат от Народното събрание мерките за намаляване на сметките на тока, за изгонване на чуждите монополи. Настояваме за прекратяване на контрабандата, наркотрафика", коментира още той.

"Органите на МВР наблюдават безучастно хулигани всяка вечер, и то след 22:00 часа. Тези хулигани извършват терористични действия, нападат партийни централи и не биват санкционирани. Настояваме МВР да влезе във функциите си", отсече Сидеров.

Националистът обясни от трибуната и защо "Атака" е отсъствала вчера от заседанието на НС - защото липсвали мерки за реда и спокойствието за работата на парламента.

Именно заради този факт вчерашното парламентарно заседание бе прекратено, тъй като в пленарната зала нямаше необходимия кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase