Капка Георгиева и Волен Сидеров, 2011 г. Снимка: архив, Булфото

Възможна е зависимост – това предположение направи Капка Георгиева по Нова телевизия по повод решението на лидера на „Атака“ Волен Сидеров да осигури кворум за гласуване на кабинета „Орешарски”.

„С един глас на практика влизаш във властта”, коментира още бившата му половинка.

„Сега трябва да видим заместник-министрите, които ще бъдат назначени”, смята Георгиева, която до последно не е вярвала, че Сидеров „ще подкрепи това правителство”.

Още по темата

Според нея в момента Волен Сидеров има поведение „на човек, който се чувства страшно дискомфортно”.

„Ролята на националистите е да бъдат извън властта, те са коректива, който да сочи грешките”, смята Георгиева. Тя обясни, че при Волен Сидеров положението се е раздвоило. Голяма част от електората на „Атака” е бил отблъснат, още когато „Атака” е подкрепила първо ГЕРБ.

„Желанието бързо да влезеш в голямата игра, да те хвалят, да те представят на чужди делегации, той се поддаде на това изкушение”, смята Капка Георгиева. Според нея Волен Сидеров е искал да стане консерватор, "за да го признае Европа”.

Капка Георгиева сподели, че би искала двамата с Волен Сидеров да се разделят цивилизовано. Той обаче нито подавал молба за развод, нито бил съгласен двамата да ангажират адвокати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase