Волен Сидеров Снимка: БТА

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров призна пред народните избраници от трибуната, че гласът, който осигури кворум за заседанието на НС, на което ще се гласува правителството на Пламен Орешарски, е негов.

„За разлика от тук седящите 97 представители на ГЕРБ, аз съм отговорен”, отсече той. "Това ли е вашата представа за парламентаризъм, да провалите заседание, на което присъстват президент, патриарх, посланици", обърна се той към ГЕРБ. Обществеността очаква парламентът да работи, а вие саботирате това, продължи Сидеров.

„Колко пари струват приказките на Борисов, че той разбира кризисния момент при положение, че се опитахте да провалите днешното заседание, в което точка първа са промените в Наказателния кодекс, което е и наше предложение, защото искаме да защитим лекарите, които ги нападат”, мотивира действията си лидерът на националистите.

Той обвини депутатите от ГЕРБ в трикове и саботаж на парламента, но в същото време подчерта, че „Атака” е гарант за неуспех на опитите им. Сидеров за пореден път отсече, че неговите депутати няма да подкрепят правителството на Орешарски.

Поемам грижата да разобличавам управлението на ГЕРБ, закани се Сидеров.

Нито имаме възможност да участваме в структурирането на кабинета, нито искаме, но там им поне две имена, които са свързани с ГЕРБ, каза той.

В отговор Цветан Цветанов заяви, че депутатите от ГЕРБ ще са коректив на популизма. Сидеров ясно заяви подкрепата си за новата тройна коалиция, като се прикри зад дневния ред на парламента, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase