Цветан Цветанов няма да се отказва от политиката. Снимка: БТА
fallback

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че не възнамерява да се отказва от политиката, въпреки призивите на ръководствата на БСП, Атака, ДПС и "България на гражданите".

Той поиска лидерът на БСП Сергей Станишев да се извини публично за изречените от него "лъжи". Според Цветанов светкавичната реакция на партиите след изнесената от проуратурата информация днес е ясен знак, че партиите са обслужвали и са обгрижвали организираната престъпност.

"Не е работа на вътрешния министър технически да контролира изпълнението на СРС-тата, политическото ръководство се занимава със законовия срок на използването им", заяви Цветанов и поясни, че техническият контрол е работа на главния секретар на МВР. 

Oще по темата

Според него проверката на прокуратурата не е доказала твърденията, че той пряко е разпореждал подслушвания.

"Ако се докаже, че аз съм разпореждал подслушване, ще се оттегля от политиката и ще си отнеса наказателната отговорност”, поясни Цветанов при посощението си Долна баня, където е на предизборна обиколка.

"Знам какво съм правил в МВР, Станишев не знае какво е правил през неговия мандат и аз искам да го призова да обясни как назначи оперативно интересни лица, които в момента се разследват за рекет, изнудване, опит за убийство", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Dnes.bg припомня, че от ръководството на ГЕРБ подкрепиха Цветанов със специална декларация. От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

519

fori

преди 11 години

kak shtese otkazhesh !!! vednaga vlizash v pandelata merzavets.prez nosa shte ti izkarame 6-te apartamenta.

518

Анонимен

преди 11 години

До СУПЕРГЕРБ Ало герберчета явно сте много прости.Колко пъти трябва да ви се обеснява ще гласуването в анкетата в интернет е много просто.Изтриваш си браузъра и гласуваш по 1000000000000000 за българоубийците от герб от различни компютри.Така че анкетите в интернет не отговарят на действителност и вие герберчета ще останете много изненадани на 12 май когато резултата няма да е в ваша полза

517

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен На 12 май 2013 има края на българоубийеците от герб които унищозиха България ще загубят по многокатострофален начин изборите.И бойко медотиев борисов по известен като бойко тиквеника и цветан цветанов по известен като цецо лъжецо се *** от яд в гащите и ще мирише на наакано от тях.

fallback