Срещу двамата е образувано дисциплинарно производство със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова (на снимката).Снимка: БТА

Директорът на СДОТО Сергей Кацаров и началникът на отдел в дирекцията Радко Димитров са отстранени временно от длъжност, съобщават от МВР.

Причината е образувано срещу тях дисциплинарно производство със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова.

Двамата отстранени Кацаров и Димитров са разследвани за престъпления по служба, уронване престижа на МВР и нарушаване на конституционните права на гражданите.

Още по темата

 
Dnes.bg припомня, че при проверката на сигнала от лидера на БСП Сергей Станишев прокуратурата установи предпоставки за незаконно подслушване в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Проверката започна след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор Сотир Цацаров за незаконно подслушване, ръководено от Цветан Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase