Меглена Кунева. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева подозира комплот срещу партията при скандала в Пловдив. ГЕРБ имат особена изгода, тъй като Бойко Борисов е водач на листата на ГЕРБ там, отсече Кунева.
"Движение България на гражданите" е неудобен проект, ГЕРБ и БСП не искат нов политически участник, защото, когато ГЕРБ се изтощи, гласовете ще прелеят в БСП и обратно, смята Кунева.

В отговор на въпрос за напускането на областния координатор на партията за Пловдив-област, Меглена Кунева посочи, че е допуснала “една грешка”. “Имам една вина, тя е и предупреждение към моите колеги от Националния съвет – давам доверие и вярвам”, каза Кунева. “Не съжалявам, че дадох шанс, но не разбирам как някой може да каже: аз ще ви донеса 10 000 гласа, това не е моят стил. За да няма грешки, трябва да има добри политици, трябва да има решителност. Има три важни правила, които всички трябва да спазват: никога не поставяй себе си над хората, с които работиш, не работи така, че те да ти служат, а ти на тях, а ако нямаш сили да продължиш – отиди си с достойнство. Аз не съжалявам, че дадох шанс. Радвам се, че естественият инстинкт за честност ни постави в спокойна ситуация сега”, посочи още Кунева.

Oще по темата
“Моята сила е, че нямам частна ГДБОП и няма да имам, няма и да има в България при управление на “Движение България на гражданите”. Не ми харесва, че всеки се опитва да се упражнява с някакви проценти, съсипвайки реномето на професията социология, за мен политиката не е игра”, допълни тя.

“Хората ужасно се страхуват, те се страхуват и да говорят по телефона, поясни тя. Ние ще дисциплинираме средата”, увери Меглена Кунева в отговор на въпрос за скандалите между социолози. Тя посочи, че не приема за нормално липсата на информация за това кой е поръчал поредното социологическо проучване.

“Важен е процентът, с който партията ни се състезава, но ако с манипулация и фокуси ГЕРБ излезе от изборите с този процент, за който се твърди в част от проучванията, означава, че ние наистина сме в Стокхолмски синдром”, заключи лидерът на “Движение България на гражданите”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

viva

преди 11 години

Куневица изобщо не е нов играч, така че кривоустата нагла и алчна змия да се скрие.

164

lusi vasileva

преди 11 години

Заради добавката "Кунева"в сметките за ток =такса пренос=на потреблението,заради което плащаме двойно Кунева няма да влезе в парламента и това ясно трябва да се каже на избирателя.

163

Dobi Zvezdeva

преди 11 години

кунева нещо пак е сънувала че е господ.аман от нейните глупави изказвания

fallback