Снимка: архив Булфото

Стотици членове на партия ”Движение България на гражданите”, членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, оттеглиха подкрепата си от лидерът им Меглена Кунева. Днес членове на партията и общински екипи се събраха, за да изразят позицията си, информират от общинската структура на партията н Кунева.

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви днес областният координатор Дани Каназирева.

По думите на Каназирева припомни как преди година много хора  са повярвали в каузата на “Движение България на гражданите”, в обещанията за промяна на политическия модел – промяна, която ще отреди водещо място в управлението на страната на гражданите, че основна ценност на тази политическа формация е връщането на справедливостта и ясните правила, че хората ще имат  най-висока тежест, когато се решава кое е правилно и кое не.

„Днес, година по-късно, пак сме тук – за един труден и честен разговор. Труден, защото честните разговори в българската политика не се толерират, казването на истини – също. Днес обаче ние ще направим точно това – ще кажем истината. Истината за поредните неслучили се обещания и за това, как гражданите станаха параван за лични амбиции и тяснопартийни интереси”, заяви Каназирева. Според нея по-малко от година е станало кристално ясно, че първоначално декларираните ценности на движението са единствено политически пиар, примамка за гласоподаватели.

По думите на Каназирева от самото си създаване проектът “Движение България на гражданите” е бил последователно провеждана схема с единствена цел да се обезпечи влизането в парламента на приближените на основните фигури в партията.

Няма друго обяснение на факта, че когато хората са на улицата, когато площадите на България се тресат от виковете им за справедливост и смяна на порочните политически практики, начело на листите на движението, което се обяви за проводник на гражданското начало и принципите на справедливост, доминират туристи и парашутисти от партийния елит в София, категорична е Каназирева.

Митът за това, че “Движение България на гражданите” е на гражданите, рухна болезнено още при първия намек за власт, заяви Каназирева.

По думите й напусналите са имали два възможни пътя пред себе си. Първият бил да продължат да участват в лъжата. Вторият - пътят на трудната истина, по който тръгнали.

Само преди няколко месеца, при учредяването на партия “Движение България на гражданите”, г-жа Кунева се обърна към нас с думите: Не се отказвайте, можете! Вие сте гръбнакът на нацията и трябва да го държите изправен!
Днес ние, от “Движение България на гражданите” - Пловдив-област, най-голямата област в България, областта с най-много привлечени членове, казваме: Госпожо Кунева, отказваме се! Точно защото можем и искаме да държим гръбнака си изправен. Отказваме се, защото вече не ви вярваме, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase