Снимка: архив, БТА
fallback

По инициатива на делегацията на Движението за Права и Свободи Конгресът на Европейските либерали единодушно прие спешна резолюция, осъждаща "подкопаването на религиозния мир, чрез преекспонирани и необосновани обвинения срещу български граждани, официални представители на мюсюлманското вероизповедание - второто по големина в България", съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Над 500 делегати от 33 либерални партии в Европа оцениха обвиненията като "манипулативни и лишени от солидни доказателства и свидетелски показания".

Либералите призовават "независимия и обективен български съд да докаже своята зрялост и компетентност, като вземе безпристрастно и справедливо решение".


През септември в съда в Пазарджик тръгна делото срещу 13 души, които са обвинени в проповядване на радикален ислям.

Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация “Ал - Уакф ал – ислями”.

Oще по темата
 Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

13-те души са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа чрез слово, изразяваща се във враждебност и отричане на всичко, несъобразено с идеологията на салафизма, чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите, лекции, проповеди, срещи в кафенета.

На фона на изпълнениетo на Lady GaGa - Born this way, делегатите на редовния конгрес на Европейските либерали в Дъблин, Ирландия, взеха решение да променят името на партията си на Алиaнс на Либералите и Демократите за Европа.

По този начин партията, групата в ЕП, групата в Съвета на Европа и Комитета на регионите ще носят името и логото на АЛДЕ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 11 години

АГЕНТ САВА=НАЙ--ВАЖНИВ ЕТНИЧЕСКИ КОЗ НА БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН.АКО НА СЛУШКАМЕ И БЕЗРОПОТНО НЕ ПЛАЩАМЕ НАЙ--СКЪПИТЕ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИЛИЛИПУТИН НАРЕЖДА НА ДРУГАРЯ ГЕНЕРАЛ ОТ РУСКАТА РАЗВЕТКА ДОГАН,ДА ВДИГНЕТУРЦИТЕ ДА НИ ИЗКОЛЯТ,КАТО БАЙРАМСКИ ОВЦЕ...

85

Чепат

преди 11 години

Припляска ми ую за тая работа

84

СБНЛ

преди 11 години

Абе тия немязат на имами ,а на толибани !!!???

fallback