Снимка: БТА

Делото в Пазарджик за проповядване на радикален ислям на два пъти днес беше отложено за по няколко часа. Очаква се заседанието да започне в 14 часа.

Отлагането се наложи поради отсъствието на адвокат Хари Харалампиев, който защитава трима от подсъдимите.

Съдия Ивета Парпулова каза, че е получила уверение, че адвокатът ще се яви по-късно днес и заседанието ще може да започне.

Около 200 мюсюлмани отново се събраха пред Съдебната палата в Пазарджик в подкрепа на обвиняемите 13 души.

Делото се гледа при засилени мерки за сигурност.

Възродителният процес в България никога не е спирал, само са сменяни формите, заяви една от протестиращите пред Съдебната палата пред Дарик радио. „Мен ме боли, това са мои братя, приятели“, обясни жената.

Още по темата
„Ние не сме опасни, не сме камикадзета, ние сме обикновени мирни граждани на тази държава. Защо държавата плаши хората с нас?“, попита друг от събралите се.

Свидетелите от Пазарджик, които трябваше да бъдат разпитани днес, бяха освободени. На разположение остават свидетелите от Смолян и Благоевград.

Делото тръгна миналата седмица в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase