Вчера в България се проведе среща на сирийската опозиция. Снимка: БТА
fallback

Временно управляващият посолството на Сирийската арабска република в София Салах Сукар ще бъде уведомен днес с нота от Министерството на външните работи (МВнР), че трябва да напусне България в следващите 72 часа, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Тази мярка се предприема в отговор на зверското убийство в Хула на повече от 100 души, извършено от режима в Дамаск, и продължаващото насилие срещу цивилни граждани в арабската държава.

Oще по темата

Заедно с временно управляващия България ще трябва да напуснат и други двама дипломати от посолството.

МВнР взе решение за оттегляне на дипломатическия персонал от посолството ни в Дамаск и временно преустановява дейността на българското дипломатическо представителство в сирийската столица.

По-рано днес няколко страни от ЕС, сред които Франция, Великобритания и Германия, решиха съгласувано да експулсират посланиците на Сирия от столиците си. Същото решение взеха и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

princess

преди 12 години

do 103...sa6toto mogat da kajat i balgarite v syriq....tova e samata izstina.BALGARI, OSAZNAITE SE DOKATO E VREME....SPRETE DA PODKREPQTE TERORISTI.TOVA E MNOGO JALKO,VSE O6TE SAM V SYRIQ I VE4E ME E STRAM DA KAJA ,4E SAM BALGARKA,ZARADI OTNO6ENIETO NA BALGARIQ KAM SYRIQ.BALGARI,PRESTANETE DA BADETE PODLOGA NA ZAPADA.OTVORETE SI O4ITE...

85

Анонимен

преди 12 години

Нашите управници не се научиха, че от подгъзване и подлизурстване полза няма(поне не и народът на България). България трябва да запази твърд неутралитет при тоя род конфликти и да си следва собствената политика и вътрешни работи. Поучете се от Норвегия, Швеция и Швейцария, господа управляващи, щото ставате смешни и жалки в опитите си да се представите за някакъв фактор в световната политика. Мога да ви нарека дупедавци, но не и политически Мъже.

84

управници-свине

преди 12 години

докато такива *** и политически хамелеони като външният ни министър младенов ни управляват, за мен е срам и позор. от бкп през бсп към сдс и сега герб - е товаси е направо долна *** и всичкото само и само да стане министър. където и както и да е, но да е министър. нещастен комплексар и ***!

fallback