Снимка: Булфото
fallback

До криза на пазара на горива няма да се стигне, обяви убедено финансовият министър Симеон Дянков, който привика на среща в Министерството на финансите директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов и шефа на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев.

Oще по темата
"Има достатъчно лицензирани вносители у нас – над 420, така че не се притеснявам", добави той.

На въпрос дали няма да се създаде проблем с данъчните приходи предвид това, че компанията е сред най-големите данъкоплатци, Дянков отговори, че и за малките, и за големите трябва да се прилагат едни и същи мерки.

Вицепремиерът каза също, че от Министерството на финансите не смятат да преосмислят отнемането на лиценза на "Лукойл".

Още по-лаконичен бе Ваньо Танов на влизане в МФ за срещата, който само повтори, че е отнел лиценза на данъчните складове още в петък, а вчера е връчено решението и влиза в сила със самото връчване.

На въпрос какви са причините, той отговори, че го е направил, защото от "Лукойл" не са изпълнили изискванията на закона.

Докато журналистите говореха с финансовия министър, дискретно в Министерството на финансите влезе директорът на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

запаса

преди 12 години

Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ

67

БАТ ВАЛКО

преди 12 години

ХА-ХА!СЛЕД СПИРАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СПИРАТ И ВЛАКОВЕТЕ.ДА СЕ ГОТВЯТ АВТОБУСНИЯ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ТУРИЗМА, ЧЕСТИТО! Дянков каза - КРИЗА НЯМА!

66

Асен

преди 12 години

Само се плюе по Дянков, но никой не се замисля, че ако не беше този човек много от вас можеше да са по улиците...

fallback