Премиерът Бойко Борисов и президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов откриват нови инсталации на рафинерията. Бургас, 13.05.2010 г. Снимка: Булфото

"Лукойл Нефтохим" може да остане без лиценз за производство за данъчен склад, ако не изпълни изискването да върже измервателните си уреди със системата на митниците, заяви шефът на Митниците Ваньо Танов.

Той щял да вземе решение, след като се запознае с резултатите на проверка, която тече в момента в рафинерията.

Повод за одита в "Лукойл“ стана информацията, че в рафинерията не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

В момента се проверява има ли нередности при износа на горива и дали част от тях не се връщат обратно в страната, уточни Танов и добави, че от началото на годината компанията е отчела 50% ръст на експорта.

Още по темата

Решаващият доклад ще бъде готов следващата седмица, заяви и финансовият министър Симеон Дянков и потвърди, че лицензът на "Лукойл Нефтохим" ще бъде отнет, ако не се изпълняват изискванията по закона за акцизите и данъчните складове.

Според вицепремиера, дори това да се случи, в страната няма да настъпи криза за горива.

Дянков коментира темата в Националния координационен център в Агенция "Митници”, където се запозна с възможностите на системата да проследява изнасяните и внасяните количества горива от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase