Снимка БГНЕС, архив
fallback

"Никой не ни чува - нито обществото, нито политици. Тези родители също се нуждаят от подкрепа, необходима е психологична помощ, чувстваме се сами. Когато се качиш зад волана пиян, дрогиран и настъпваш газта докрай, това не е непредумишлено убийство", заяви пред БНТ Петя Иванова, загубила сина си при катастрофа.

"Допълниха се хипотези за тежките случаи - отказът от тест, движение с превишена скорост с повече от 50 километра в час, минаването на червено, което е стъпка в правилната посока. Превенцията е изключително важна", каза още Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

Oще по темата

По думите му е необходимо да се отнемат автомобилите на пияни и дрогирани водачи преди да са направили катастрофа, от която ще има жертви.

"Това ще е спиращо, с превантивен характер. Действията на системните нарушители - джигити, с мислене и нагласа за тежко погазване на всички правила, трябва да бъдат парирани, трябва да бъдат наказани и те да не са на пътя", каза още Илия Тодоров.

"Болката не може да се опише. Когато си виновен за нещо, най-малкото, което дължиш, е извинение", допълни Галина Георгиева, майка на загинало момче.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

лелееее

преди 9 месеца

айде сега една битка между близки на загинали в катастрофи , жертви на насилие и ония дето системата още не може да убие . всъщност къде са тия дето системата ги убивала , нещо ги нема по протестите ,или нема спонсор :)

10

Дзивко

преди 9 месеца

Мъката на хората е голяма, но депутатите продължават да променят закона по пътищата с небивалици, последното е, че ъгъла, край на тротоара продължението в платното се приема за пешеходна пътека, то хубаво ама пешеходците да бяха ок, а те и пресичат и на останалите места, а глобени няма, хубаво е да спре преди да се пресече за секунда, две, че колоните на колите много крият пешеходците..

9

реалист

преди 9 месеца

В момента по закон наказанията са от 5 до 20г, но не се прилагат. Проблемът е че точно съдии прокурори и ушевите са корумпирани почти без изключения, защото когато има корупция и ти мълчиш и си част от системата, смятам че си съучастник. При случая с момичето, полицията не регистрира престъплението, прокурори и съдии го замитат - чак един месец след това се разбра благодарение единствено на майката. Думата корупция не чух, а то е видно че е давано на всички по веригата и така е в цялата страна.

fallback