Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Автобусът, който се запали на магистрала "Струма", е изгорял напълно. На място все още има две пожарни коли и специална лаборатория на разследващите, предаде БТА.

Автобусът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства, от дясната страна на платното. От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея.

Oще по темата

След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна - в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял.

По пътното платно има парчета от конструкцията му, които са се отчупили след първия удар в дясната мантинела.

И в момента асфалтът е мокър, не се забелязва спирачен път.

45 души, граждани на РС Македония, загинаха при катастрофата на автобуса с регистрация на РС Македония, станала тази нощ на АМ „Струма“.

Сред жертвите има 12 деца.

Седем души са оцелели от огнения ад, те са откарани в „Пирогов“.

„Картината е ужасява. Не е за гледане там. Не всеки може да издържи на тази гледка“. Това каза пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков по повод тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

Разследващите органи работят по две основни версии за инцидента - човешка грешка или техническа неизправност, която да е довела до катастрофата. Шофьорът на автобуса не е сред оцелелите лица, поясни Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба, който определи инцидента като "непозната по своите мащаби трагедия".

Към момента е известно, че 4 автобуса са влезли в страната от Истанбул.

"Конвой от четири автобуса на един собственик, едно туристическо дружество от РСМ", поясни Борислав Сарафов.

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца. Оцелели са към настоящия момент в добро състояние без опасност за живота са едва 7 човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

На снимка 7 и 8 се вижда отнесена мантинела, която ограничава дясното платно от мястото за почивка. Значи първо се е забил там и после отива в ляво и отнася мантинелата между двете платна. Доколкото се ориентирам това е пускането след отбивката за Боснек и преди тази за Старо село. Може да е объркал, че мястото за почивка е дясното платно и е забил в мантинелата. Може и да греша.

19

Анонимен

преди 2 години

Бог да прости загиналите.А щом шофьора не е успял да овладее автобуса на прав и чист участък,може да му е станало лошо-инфаркт,инсулт или заспиване.Мисля,че най-вероятно е човешка грешка и нещо се е случило с шофьора,щом не е успял дори да отвори вратите,защото веднага е загинал.

18

Анонимен

преди 2 години

Уморен и заспал шофьор,мокър път или техническа неизправност.Нека разследващите да си свършат работата и тогава да се правим на специалисти по пътно строителство,защото 12 години не потърсихте сметка на един разпищолил се ту.луп,а сега се сетихте да лаете по форумите.След дъжд качулка.

fallback