Кадър: bTV

„Гледката е ужасяваща и не всеки може да я издържи. Аз такова нещо не съм виждал“, каза вътрешният министър Бойко Рашков по време на брифинга за тежката катастрофа на АМ „Струма“ с автобус с македонска регистрация.

„Хората вътре са напълно изгорели. На въглен. Скупчени са. До момента не можем да кажем колко са на брой, нито кои са. Трябва да се идентифицират“, каза още Рашков.

Още по темата

В детайли причината ще се изяснява в хода на разследването, каза вътрешният министър Бойко Рашков пред медиите.

Той допълни, че са пътували общо четири автобуса, като е възможно да са се прехвърлили пътници от едно превозно средство в друго.

Относно възможните версии Рашков каза, че всичко се разглежда като възможна причина за инцидента.

„Както виждате има мантинела, която е отнесена от този автобус. Мантинелата е просто унищожена. Напълно е възможно това запалване да се е получило в резултат на допира до мантинелата“, каза Рашков, като уточни, че това са първоначални версии.

Той допълни, че много експерти от рано сутринта са изразили мнение, че пътният участък е опасен. „Ще бъде много добре ако изследваме и този въпрос“, каза още Рашков.

Не познаваме подобен инцидент досега, каза директорът на националното следствие Борислав Сарафов.

В изгорелия автобус е имало 52 пътници, от тях - 12 деца.

Началната информация сочи, че няма български граждани.

Сарафов посочи, че е възможна човешка грешка от страна на шофьора или или внезапна техническа неизправност на автобуса. Сред загиналите е шофьорът на автобуса.

На магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек, автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Република Северна Македония, самокатастрофира и се запали. Загинаха 46 или 45 души. Седем души са в "Пирогов", без опасност за живота


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase