"Възраждане" се похвали с протест и инцидент с украинска делегация в АЕЦ "Белене", докато МВР нехае и не взима мерки. Това става ясно от постове във Фейсбук на самата партия и на Арман Бабикян." Моля МВР да отговори за инцидент срещу украински експерти в АЕЦ Белене от представители на Възраждане??? Надявам се държавата да не подмине с мълчание тези действия!!!", пише Бабикян.

Инцидентът става в понеделник, когато специалисти от Украинския оператор на ядрените централи "Енергоатом" са на посещение на площадката на АЕЦ “Белене”. Те идват, за да се запознаят на място с оборудването, доставено по проекта, както и с техническата документация. Посещението е организирано в изпълнение на решение на Народното събрание от юли 2023 г. за провеждане на преговори за потенциална продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ „Белене“. Процесът беше стартиран през миналата година, когато на среща между българската и украинската страна беше предприета първата конкретна стъпка за започване на преговорния процес.

Именно при идването на специалистите на място те се срещат с протест на "Възраждане". От над 20-минутно видео се вижда как се спира колата на украинската делегация, а накрая тя е дори изтласкана и върната обратно, без на място да има дори един полицай. Едва накрая се появява полицейска кола.

Почти веднага след случката лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов започва да се хвали с нея в социалните мрежи. Към момента не е известно дали МВР да се е задействало по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase