Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Автобусът, който се запали на магистрала "Струма", е изгорял напълно. На място все още има две пожарни коли и специална лаборатория на разследващите, предаде БТА.

Автобусът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства, от дясната страна на платното. От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея.

Още по темата

След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна - в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял.

По пътното платно има парчета от конструкцията му, които са се отчупили след първия удар в дясната мантинела.

И в момента асфалтът е мокър, не се забелязва спирачен път.

45 души, граждани на РС Македония, загинаха при катастрофата на автобуса с регистрация на РС Македония, станала тази нощ на АМ „Струма“.

Сред жертвите има 12 деца.

Седем души са оцелели от огнения ад, те са откарани в „Пирогов“.

„Картината е ужасява. Не е за гледане там. Не всеки може да издържи на тази гледка“. Това каза пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков по повод тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

Разследващите органи работят по две основни версии за инцидента - човешка грешка или техническа неизправност, която да е довела до катастрофата. Шофьорът на автобуса не е сред оцелелите лица, поясни Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба, който определи инцидента като "непозната по своите мащаби трагедия".

Към момента е известно, че 4 автобуса са влезли в страната от Истанбул.

"Конвой от четири автобуса на един собственик, едно туристическо дружество от РСМ", поясни Борислав Сарафов.

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца. Оцелели са към настоящия момент в добро състояние без опасност за живота са едва 7 човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар