Снимка: Правителствена пресслужба

Държавата няма да бъде затваряна, напротив. Това заяви категорично премиерът Бойко Борисов, който се включи на живо във Facebook.

Борисов опроверга твърдения в "лъжливи сайтове".

Още по темата
В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е и даде ефект, обясни той. Премиерът каза още, че сега се чувства сигурен като ръководител, защото знае какво се случва и кога е тежко.

"Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват, затова усилихме болници, полицаи, всичко", посочи още Борисов.

По думите му това, което ни спасява, е грижата за себе си и за другите.

"По 500 оздравяват, те трябва да работят, държавата няма да спира, психиката на хората трябва да е стабилна", настоя той. Борисов каза още, че заболяването е "страшно и гадно, но преодолимо".

Премиерът увери и че имаме всичко необходимо и "гладен няма да оставя никой".

Февруари, март, април, ще изправя държавата, не се подвеждайте по лъжците, това целяха, настоя Борисов.

Всички мерки се изпълняват, пазете се, да не се заразим масово и така ще минем най-добре в Европа, още сме на 17 място, каза той.

Премиерът посочи, че разчита на лекарите, призова ги да помагат на всеки и каза, че се чувства добре и се надява скоро да е сред хората. Борисов е с коронавирус, и сам каза, че изолацията му продължава 12-ти ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase