fallback

Ден преди да приключи проверката на три болници, разпоредена от здравния министър заради смъртта на тригодишно дете, от една от болниците оправдаха действията си.

Oще по темата
Според родителите лекарите от трите лечебни заведения не обърнали внимание на детето им навреме и затова се е стигнало до фаталния край. Момченцето не било прието в Педиатричната болница и от болница "Лозенец".

Състоянието на детето се влошава и родителите се върнали в Педиатрията, където този път е прието. Късно в четвъртък е преместено в "Пирогов", тъй като състоянието му се влошава.

От Педиатричната болница обясниха, че при първоначалния преглед детето не е имало симптоми, показващи тежкото му състояние.

Какво още казаха оттам вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

До 9 Анонимен

преди 4 години

До НакраткоМи вземи си направление и отиди, тогава никой няма да ти иска 30 лева!И на мен майстор автомонтьор под 60 лева не ми е искал!1. Автомонтьорът не е на заплата към Здравната каса и не му плащам осигуровки. Ако клиентите не му плащат ще фалира. Не е като лекарите едновременно да цyцa и от частното и от държавното.2. Ако не ти ремонтира колата качествено може да стане катастрофа. Той носи също носи отговорност за човешки животи.

29

@Надя

преди 4 години

Това е правилното поведение на лекар. Ако той/тя като човек е отговорен и съвестен, ще го държи ако трябва в коридора на системи, но ще го задържи, за да е под наблюдение. В Пирогов отделенията са някакъв ад откъм условия. Но спасяват хора. Макар и в пълна мизерия. Макар и спорно трезвени лекари в нощната смяна, макар и да са ужасно груби с пациентите и със семейството. Има статистика - ако ти се случи сърдечен арест в болница, шансът да оцелееш е в пъти по-голям от на улицата. И така.

28

Анонимен

преди 4 години

Не измествайте проблема! Парите са важни, но моралът е още по- важен. Особено в лекарската професия. Лекар без морал е търгаш.

fallback