Снимка: Pixabay

Родителите на 3-годишното дете, починало от риновирус, ще искат да има наказани за трагедията. Почернените родители на починалото 3-годишно описаха лутането си в системата в опит да спасят детето си. Те искат лицата им да останат скрити.

Според родителите детето им е имало остра вирусна инфекция. Впоследствие и сепсис.

Първо отишли в столичната педиатрия, където казват, че в продължение на два часа не им обърнали внимание, след това в болница "Лозенец", където ги върнали за домашно лечение.

Още по темата

Детето обаче се влошило и се върнали в педиатрията. Там чакали близо 2 часа за хоспитализация. От лечебното заведение не приели детето, тъй като нямали свободни легла.

"В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това много добре го видяха. "Нямаме свободно легло". Спешното легло в болницата било резервирано за някакъв човек, за 15 (ноември), който трябвало да дойде. Неколкократно ни помолиха да си тръгнем, защото детето не е в тежко състояние, можело да се придвижва", разказаха родителите пред bTV.

Почти два часа продължават молбите към дежурната лекарка.

"През сълзи я молех, само да видят какво му е на детето и да го вкарат някъде да видят какво му е", разказва разплаканата майка.

"Просто това забавяне доведе до смъртта на моето дете... Не знам как спи тази жена, след като направи това нещо, с нашия принц. Не може ти от една вирусна инфекция да починеш, ние в кой век живеем, това са глупости. Това е безмилостна жестокост, престъпление", смятат почернените родители, които вярват, че шанс за детето им е имало.

"Искам да има наказани, искам да няма други такива случаи, нищо няма да върне моето дете, искам да има правда, защото това беше 3-годишен ангел", категорична е майката.

"Те ни убиха и нас", заключва бащата.

Позицията на педиатрията остава непроменена: Няма забавяне на лечението.

Коментари Напиши коментар

182

Кик

преди 1 година

Няма виновни за смъртта на детето.Гарга на гарга око не вади.Така е Бг.

181

Анонимен

преди 2 години

Бих дал пари ако се събират някаде за наемен убиец за отговорните лекари

180

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 183Знаете ли колко студента по медицина завършват във Франция?На 100 студента завършват ...8!И няма нищо случайно,че френските лекари са най-добрите в света!