30

До 9 Анонимен

преди 4 години

До НакраткоМи вземи си направление и отиди, тогава никой няма да ти иска 30 лева!И на мен майстор автомонтьор под 60 лева не ми е искал!1. Автомонтьорът не е на заплата към Здравната каса и не му плащам осигуровки. Ако клиентите не му плащат ще фалира. Не е като лекарите едновременно да цyцa и от частното и от държавното.2. Ако не ти ремонтира колата качествено може да стане катастрофа. Той носи също носи отговорност за човешки животи.

29

@Надя

преди 4 години

Това е правилното поведение на лекар. Ако той/тя като човек е отговорен и съвестен, ще го държи ако трябва в коридора на системи, но ще го задържи, за да е под наблюдение. В Пирогов отделенията са някакъв ад откъм условия. Но спасяват хора. Макар и в пълна мизерия. Макар и спорно трезвени лекари в нощната смяна, макар и да са ужасно груби с пациентите и със семейството. Има статистика - ако ти се случи сърдечен арест в болница, шансът да оцелееш е в пъти по-голям от на улицата. И така.

28

Анонимен

преди 4 години

Не измествайте проблема! Парите са важни, но моралът е още по- важен. Особено в лекарската професия. Лекар без морал е търгаш.

27

Надя

преди 4 години

Зависи от това какъв човек е лекаря.Преди години в детското отделение на Сливенската болница детето ми стоя с часове на системи в сестринската стая,защото нямаше места в отделението,а докторката прецени че е опасно да ни отпрати в къщи и беше права.След няколко часа детето разви двустранна пневмония ,не можеше да диша и ако не бяхме там можеше да го няма сега.

26

Анонимен

преди 4 години

До НакраткоТочно това и аз казвам - не може да харчиш за здраве 20 пъти по-малко отколкото харчат холандците, а да очакваш холандско КАЧЕСТВО на услугата!

25

Анонимен

преди 4 години

Гарван гарвану око не вади! Лъжат мажат и се прикриват един друг и не им пука за хората, дори зя децата. Лекарката от педиатрията каза, че за да приеме това дете, трябвало да изпише ДЕЦА !!! А от болница Лозенец не търсете отговорност - тази болница е като свещена крава.

24

Накратко

преди 4 години

До АнонименПак пишеш глупости .Я вземи погледни колко са вноските в холандия за здавеопазване от хората.Не можеш да изкраваш колкото в България а да харчиш като в Холандия.Това е проста логика,другото е некадърност и популизъм.България никого не е отделяла повече пари за лечение от сега .И престани да оправдаваш некадърността на докторите с липсата на пари.Като не и стигат да се маха бе ,някои да я е карал на сила.Ама парите били малко ами изобр голем,свет голем.Ама нема кои да е я вземе.

23

Анонимен

преди 4 години

До НакраткоПрав сте за дъртите доктори!Виж, младите, те вземат по 50 стотинки! Аферим, нали така?

22

Анонимен

преди 4 години

До Край 21Само да добавя към чудесния Ваш коментар - Лекарят Ви помага И толкова, колкото му позволите!Тоест, и от вас зависи развитието на заболяването и неговия финал (положителен или негативен)!Няма как да пиеш като сви*я, да смъркаш цигари, да се освинваш и да ти е виновен личния лекар само!!!

21

Истината

преди 4 години

Да си признаят, некадърност и немарливост! !!!!

20

Край

преди 4 години

А пък на 10 дето "мрази България" да му кажа да ходи да обича Пакистан. Да не мислиш че в САЩ, Германия, Франция и Швейцария не умират деца.А да се отървете от детински наивните представи за света и да си дадете сметка че деца винаги са умирали, умират и ще умират - така е устроен света и не ви е виновна България и не са ви виновни докторите.

19

Край

преди 4 години

На всеки който счита че докторите "малко ги бият" трябва да му се избият зъбите - превантивно за да не хапе.Доктора ти помага. Колкото е научил - толкова, колкото е кадърен толкова, както е намерил за добре - така. Той ти ПОМАГА. Колкото успее -толкова. Не можеш да налиташ на някой щото не ти ПОМАГА или ти помага лошо по твойте *** критерии.

18

Анонимен

преди 4 години

До НакраткоТия проценти нали знаеш къде можеш да си ги ******?Истината е, че една болница в средно голям 300000 град в Холандия примерно, разполага с бюджет, равен на целия нашенски за здравеопазване!!!И как мислиш, дали холандските пенсионери имат повече болежки (респективно - разходи за здравната система), или нашите?

17

Накратко

преди 4 години

До АнонименНа докторите в България никога няма да им стигнат парите.Алчност.

16

Накратко

преди 4 години

До АнонименНай-много за здравеопазване като процент от БВП отделя Франция - 11.5%. Следващите най-високи коефициенти са в Германия (11.1%) и Швеция (11%). Процентът в България - 8.2, е съпоставим с Гърция - 8.3%, и Словения (8.5%), които са и единствените страни от Източна Европа пред нас по този показател. След нас са Ирландия - 7.4%, и още 11 държави членки, като Румъния е с най-ниското съотношение (5%). СТИГА СИ ПИСЪЛ ГЛУПОСТИ.

15

нищо общо

преди 4 години

Нямат общо случаите - но може ли да няма резултат двайсет дни слез трагедията с детенцито от Кардам ? ? ? И неговите сестрички - и починалото момченце - отравяне ли е , облъчване ли . . . ? ? ? ? ? ! ! ! ! ! Все пак 21-и век , европейски съюз сме - някаква яснота няма ли вече ?

14

Анонимен

преди 4 години

До шматкаШматка,4 милиарда ги раздели на 7 милиона, и после на 365 дни в годината, и на 4 прегледа годишноЩе получиш даже и по-малко от един лев!

13

Да бе да

преди 4 години

До АнонименДа бе да ,ако е нйкои по-млад деиствително няма да ми иска .На от тия дъртите няма насищане.Един такъв ми взе допълнително 10 лева за материали ,гастро беше .Защото ми е дал тоалетна хартия да се изчистя от гела.Направление ,и за там те гледат като извънземен демек от къде на къде.Та ме направиш някоя услуга на личния.

12

А Защо никой

преди 4 години

Не казва как да постъпили лекарите в болница Лозенец.За мен те са не по -малко виновни.Кой корифей пусна дете с хеморагична пневмония за домашно лечение.Това е престъпна небрежност,дори престъпление.

11

недоучил медик

преди 4 години

значи ""..не е имало симптоми,показващи тежестта на . . . . ."" - ами трудно нещо е диагнозата, още по-трудна е прогнозата ! ! ! Особено медицинската прогноза - и синоптичната де . . . . И няма как детенцето или близките да носят табелка ""помогнете - ще умра слез ШЕСТ -СЕДЕМ часа ! ! ! "" Господ до е на помощ !