Снимка: Facebook
fallback

Германия ще ни предаде обвиненият в убийството на журналистката Виктория Маринова 21-годишен Северин Красимиров, съобщиха официално от Министерството на правосъдието.

Oще по темата
От там допълват, че този следобед в Министерството е получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин.

Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и Прокуратурата на Република България.

Към настоящия момент, с активните действия на компетентните органи на двете държави, тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето, което се очаква да се случи най-рано следващата седмица, съобщават от правосъдното министерство.

Както Dnes.bg съобщи по-рано, решението на съда в Целе за екстрадирането на Северин Красимиров вече е предадено на България. Прокурор Бернд Колкмайер от прокуратуратара в германския град заяви, че младият мъж е признал частично вината си за убийството на Виктория Маринова.

Пред германския съд той е казал, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и да я убива, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

"Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството", заяви още германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Dali

преди 5 години

59kg 4ovek s udar da ubie 4ovek!a predi tova 20h bil pil drusal I na obiad na.sledva6tia den mo hrumnalo da.pravi seks li?toi sigirno nemoje da stane ot.legloto si kamoli za.seks!? Ili 4ovek da obiva gluposti sa tova.4erno na bialo nese vrazvat ne6tata.

51

11274

преди 5 години

Германският прокурор заби топката в мрежата - "нямало политически мотив"! Никой не говори за политически мотив, бе драги хер прокурор! Мотивът е чисто корпоративен, защото се разкрива схема за източване на огромни пари в интерес на един субект. Каква политика! Отишъл сутринта, а тя след 12 тичала! Или ще изкарат, че тя първо е тичала и е била хвърлена в храситте от него, а после е била с приятеликте си! Хайде малко по-сериозно да се отнасяме към фактите! И адвокатите му да не прекаляват!

50

Ще се учи в затвора

преди 5 години

Митьо Очите е на много по горно ниво от колкото този където си прави изтъкнати физиономии и се мисли за големия играч. Абе нещо май не му се получи. Така е като се прави на големия играч така ще е. Той за да стане такъв ще има много да се учи. Я виж Митьо Очите ходи на опасни срещи с босове. Ако този отиде при някой бос те ще го гръмнат на секундата. Това е изтината.

fallback