Германия ни връща Северин Красимиров още този уикенд. Той ще бъда екстрадиран с полет от Хамбург до София, където ще бъде поет от българските власти. От там той ще бъде прехвърлен в Русе.

Решението на съда в Целе за екстрадирането му вече е предадено на България.

Прокурор Бернд Колкмайер от прокуратуратара в германския град заяви, че Северин е признал частично вината си за убийството на Виктория Маринова.

Пред германския съд младият мъж е казал, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и да я убива, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

Още по темата

"Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството", заяви още германската прокуратура.

Междувременно стана ясно, че днес в Министерството на правосъдието е поискало искане за предоставяне на информация за условията в затворите у нас от страна на Германия, съобщиха от ведомството.

Министерството на правосъдието е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров в съответствие с европейските стандарти – 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

Отговорът е изпратен в спешен порядък, съобщи още правосъдното министерство.

Припомняме ви, че Северин Красимиров беше задържан в Германия по искане на българските власти за убийството на Виктория Маринова. Тя беше убита жестоко в събота по обяд. Последва скоростно издирване на убиеца, който във вторник бе задържан в германския град Щаде.

4 часа е продължило издирването му, към 16 часа германската полиция вече е идентифицирала местонахождението му – в кооперация, в дома на майка му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase