fallback

Общ преглед

Стотици членове на секционни избирателни комисии изкараха нощта на походни легла, които късно снощи бяха доставени в столичната зала "Арена Армеец", където хиляди хора чакаха повече от денонощие, за да предадат протоколите за местния вот.

Oще по темата

Членовете на СИК се шегуваха в ужаса си, че миналата година за възглавници са им служили чувалите с бюлетини, а сега имат истински. Имат и одеяла.

"Оставаме тук до Детската Евровизия или до Хелоуин", с насмешка гледаха те на създалата се ситуация.

Тази сутрин броят им драстично е намалял, но все пак остават още 300 души, които чакат реда си, за да предадат документите.

"Бяхме охранявани като екзотични животни. Беше ни забранено да излизаме и да търсим храна по наш вкус. В началото бяхме около 5000 души", разказа член на СИК пред Нова тв.

"Бумащина и безмислени дейности, които могат да бъдат съкратени наполовина", обобщи той и обвини за това промените в Изборния кодекс.

Хората разказаха, че периодично минавали носилки, които изнасяли припаднали хора от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Член на СИК

преди 8 години

Само незапознати има тук. Който е бил в комисия, който е бил вечерта в залата мое да каже, че протокола за референдума се пишеше точно за 10 минути. На компютрите за да го наберат в програмата им отнемаше също не повече от 5-6 минути. Това са около 15 минути, които са нужни да се отделят. Сложи и 15 минути докато предброим бюлетините. Общо 30 минути. Референдума не бе НИКАКЪВ проблем. Стига писане на глупости от незнаещи. Проблема беше в некадърните членове на СИК дето вечерта на коляно пишеха!!

29

Наблюдател

преди 8 години

Сантяго де Чили - Националния стадион..... Жалко че Пиночет го няма вече да види че има "славни" последователи на Балканския полуостров!

28

Smurf

преди 8 години

Проблема е един и той се казва Герб. Целия този цирк беше организиран и проведе перфектно от ОИК София която е с мнозинство от Герб. Искат да ми кажат че са разбрали бройката на секциите в деня на изборите и не се могли да викнат технически сътрудници на помощ. По закон 19 членове на ОИК приемат протоколите на всеки се падат по 100 секции, ако всеки има по 5-6 технически сътрудници всичко щеше да свърши за 10 -15 часа Да ама не по този кодекс се правят вече два пъти избори не е проблем закона

fallback