Мястото, където стана петорното убийство. Снимка: Булфото
fallback

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев".

Това съобщи пред БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов. Според него кървавата драма от миналата седмица в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Петте окървавени трупа бяха открити към 21 ч в четвъртък в заключен апартамент в блок 254.  Убитите са Васил /55 г./ и Наталия /54 г./ Савови, техните синове Владимир /27 г./ и Георги /21 г./, както и бабата Здравка - майка на Наталия.

„Има натрупано напрежение, тези хора са живели с болестите на двете си деца, опитвали са се да се справят сами и вероятно се е стигнало, че тези напрежения са взели връх. Особено бащата, който най-вероятно е завършил „разширеното самоубийство“, обясни Йорданов.

Oще по темата
„Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент“, предположи психологът.

По думите му, когато се стигне до такъв фатален изход, никога не може да се търсят причините инцидентно.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви психологът.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 11 години

до личността под името АНОНИМЕН даже няма смелостта да си напише името аз лично познавах баба му на Росен Йорданов беше много добра жена, жалко за теб не зная колко си годишен вижда се, че си доста зле възпитан изпълнен със злоба човек. Много жалко,че има такива като теб страхливци дето само плюят кадърните хора и нямат нищо достойно в себе си! Съжалявам те....

81

не е важно

преди 11 години

То е ясно как е станало и без разстановка. Бащата е възложил на малкия син да направи нещо за големия, да го гледа или вземе със себе си на рожденния ден, малкия се е противопоставил гневно, казал е, че му е писнало от брат му, взел е ножа и го е наръгал както спи. Малкия е побягнал, взел е пистолета на баща си и го е насочил към баща си, стрелял но не улучил. Бащата изтръгва пистолета от ръцете на сина си, майката и бабата се намесват да защитят детето, майката го закрива с тялото си и т.н.

80

С НАМИ БОГ

преди 11 години

НЕ СА НЕОБХОДИМИ ПСИХОЛОЗИ И ПСИХИАТРИ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ЗАЩО СЕ ЕСЛУЧИЛО ТОВА НЕЩАСТИЕ !!!ЗАЩО НЕ СЕ СЪОБЩАВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО САМОУБИИСТВА !!!ПРИ ТОЗИ "ВЕСЕЛ,ЩАСТЛИВ,ОХОЛЕН И ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ" КАКЪВ ДА НИ Е ПРОБЛЕМА !!!ПИЕМ ПЕЕМ И ПО МАГИСТРАЛИ ТИЧАМЕ ???КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ПРИ ТОЗИ СКОТСКИ ЖИВОТ КОЙТО ВОДИ 70 % ОТ НАРОДА !!!КОМУНИСТИ, ЦИОНИСТИ, ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ = ГРОБ

fallback