Работата по разследването продължава. Снимка: Булфото

По ръцете на бащата в семейството, което беше открито мъртво в кв. „Гоце Делчев” в столицата, са открити барутни частици, съобщиха от МВР.

Резултатите от изготвените до момента експертизи показват, че намерените гилзи са от законно притежаваното от него оръжие, намерено при първоначалния оглед в жилището до тялото му.

55-годишният Васил Савов е бивш служител на Министерството на отбраната. Основната версия, по която работи полицията, е, че той е прострелял останалите членове на семейството. Най-вероятната причина е битов скандал.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че най-вероятното бащата се е самопрострелял. По думите на МВР шефа по тялото на по-големия син Влади, който имал психични отклонения, е имало само порезни рани.

След приключване на аутопсиите обаче е установено, че и петте жертви са с огнестрелни рани в главите, по телата на тримата мъже е имало и прободно-проникващи и порезни рани.

Още по темата
 Допълнителният оглед на местопроизшествието е приключил. Иззети са веществени доказателства, както и многобройна медицинска документация, свързана със здравословното състояние на по-големия син - 27-годишния Владимир.

Предстои да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза по писмени данни. Работа по случая продължава.

Телата на петчленното семейство бяха намерени снощи от съседка на загиналите. Трагедията се е разиграла в блок 254 на столичния квартал "Гоце Делчев". Жертви са 79-годишна жена, дъщеря й на 54 години, зет й на 55 и двамата им синове - на 27 и на 21 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase