Разследването продължава. Снимка: архив, Булфото

Бащата в семейството, което беше открито мъртво в кв. „Гоце Делчев” в столицата, се е прострелял сам. Това заяви в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов по повод разследването на кървавата драма. Той уточни, че полицията работи по няколко работни версии.

Телата на петчленното семейство бяха намерени снощи от съседка на загиналите. Трагедията се е разиграла в блок 254 на столичния квартал "Гоце Делчев". Жертви са 79-годишна жена, дъщеря й на 54 години, зет й на 55 и двамата им синове - на 27 и на 21 години.

Досега се предполагаше, че по-големият син Владимир, който имал психично заболяване, е извършителят на жестокото убийство. Той обаче е намерен мъртъв в леглото, като е имал само порезни рани от нож. Владимир не е бил прострелян. В същата стая е намерен и бащата, който по думите на Цветанов „има входна рана на челото“ и се предполага, че се е самопрострелял. В това помещение е открит и пистолетът. Намерени са и четири гилзи. Оръжието не е било със заглушител.

Още по темата
В момента са назначени експертизи, за да се видят барутните частици на тези, които са в помещението, където е пистолетът, уточни Цветанов. Изяснява се кой е стрелял с него.

Бабата е намерена мъртва в коридора. Тя е била простреляна в тила.  В едно от помещенията са били малкият син, който е бил прострелян в слепоочието, и майката – с рана в тила.

Цветанов предположи, че може би е възникнал някакъв семеен скандал, който е довел до кървавата трагедия. Нямало версия външно лице да е извършило убийството. Убиецът бил сред откритите мъртви вътре в апартамента. 

„Имаме затворен апартамент, заключена врата, една изключително тежка семейна драма. Стараем се да възпроизведем всичко, което се е случило”, каза МВР шефът.

Правят се събеседвания с всички близки на семейството. Потвърждава се това, че двете деца може би са имали психически заболявания. Големият син е бил по-тих и миналата година е бил на лечение в психодиспансера. По-малкият син е бил по-агресивен, но няма данни да се е лекувал.

Полицията ще разговаря и със семейния психолог.

В момента се извършва допълнителен оглед на мястото на тежкия инцидент.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase