Цветан Райчинов. Снимка: архив Булфото

Имал съм предложение да стана министър на здравеопазването, заяви преизбраният председател на Българският лекарски съюз Цветан Райчинов пред БНТ.

Той отказа да каже дали предложението е дошло от настоящото правителство.

Райчинов уточни, че никой административен пост не може да се сравнява с председателското място в съсловна организация и това е една от причините да не приеме.

Още по темата

Той заяви още, че министърът на здравеопазването Стефан Константинов определено не е в час, след като преди дни премиерът Борисов заяви, че ако Константинов не влезе в час, ще го освободи от поста му.

Цветан Райчинов смята, че е неприемливо един министър да на знае какво се случва във ведомството му.

Председателят на БЛС визира скандала с цените на медикаментите. След като стана ясно, че част от лекарствата са поскъпнали шоково в последната година, здравният министър заяви, че не е имал представа за случващото се.

Райчинов допълни още, че Лекарският съюз не може да работи с Константинов.

Според него с минимални промени в някои от наредбите е можело скандалът с лекарствата да бъде избегнат.

По негово мнение цените на вносните лекарства могат да паднат с до 5-8%, а цените на генеричните – с до 20% - 25%.

Относно скандалите около преизбирането му за председател на Българския лекарски съюз в събота, Райчинов заяви, че започва на чисто и няма гузна съвест.

Dnes.bg припомня, че петима от делегатите от колегията в Търговище бяха лишени от право на глас заради неплатен членски внос.

Райчинов допълни, че няма опасност от разцепване на БЛС, въпреки желанието на някои хора. Той обясни, че скандал изобщо не имало, а просто няколко души са се опитали да предизвикат фалшив скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase