Снимка: архив, Булфото
fallback

Най-голямата полицейска синдикална организация в страната определи като недостатъчно предстоящото увеличение на заплатите.

По време на международна конференция заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев обяви, че възнагражденията на служителите в МВР ще се вдигнат с 5% от 2013 г. и със 7% от 2014 г.

„Адмирираме желанието на министерството да се ангажира с увеличение на заплатите, но оценяваме това, което чуваме като твърде малко, а и увеличението ще стигне до полицейските служители твърде късно“, коментира председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. 

Oще по темата

От синдиката заявяват, че биха искали темата за повишаване на заплатите на полицейските служите да е предмет на преговори и част от социалния диалог между федерацията и МВР.

Синдикалната федерация е готова да участва активно в конструктивен диалог за постигане на справедливо решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

253

До 258

преди 12 години

Имаш някакви познания, но не си ги навързал правилно логически. Прочети малко какви са онструментите на държавата за привлечане на преки чуждестранни инветиции и въобще за икономически растеж и ще разбереш защо данък печалба е 10%, между другото ДОД също е толкова. Ти просто не правиш разлика между физическо и юридическо лица - не можеш да искаш от юридическо лица да плаща осигуровки, това е абсурдно. Плюс това не забравяй, че именно бизнеса плаща част 60% от осигуровките на работника.

252

НМ

преди 12 години

Тия не вършат работа и за 2ст. Тлъсти и корумпирани. Трябва да им орежат заплатите.

251

Анонимен

преди 12 години

Напиши коментар----BEZ KOMENTAR,mnogo e 5%

fallback