253

До 258

преди 12 години

Имаш някакви познания, но не си ги навързал правилно логически. Прочети малко какви са онструментите на държавата за привлечане на преки чуждестранни инветиции и въобще за икономически растеж и ще разбереш защо данък печалба е 10%, между другото ДОД също е толкова. Ти просто не правиш разлика между физическо и юридическо лица - не можеш да искаш от юридическо лица да плаща осигуровки, това е абсурдно. Плюс това не забравяй, че именно бизнеса плаща част 60% от осигуровките на работника.

252

НМ

преди 12 години

Тия не вършат работа и за 2ст. Тлъсти и корумпирани. Трябва да им орежат заплатите.

251

Анонимен

преди 12 години

Напиши коментар----BEZ KOMENTAR,mnogo e 5%

250

rumen221

преди 12 години

Приятели, Никой в ЕС не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на Дянков, който е пагубен за България и безумие за нормалните държавници в ЕС... Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига, защото в България ИМА ПАРИ за нормални заплати и пенсий, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност?Много е просто... - От американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), трябва ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или социални помощи, при това без таван за облагането2. Преките(за богатите) и косвените(за бедните) данъци се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите да се повишат до нивото на реалната производителност на труда- Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА - За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!- За останалата печалба данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника(тук в България) - тогава в бюджета след тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с данъци и осигуровки както при всички нормални българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! - Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

249

Иван

преди 12 години

Здрасти "Р", пиша всичко това, защото съм бил част от системата и се спасих от нея, да буквално се спасих, защото ако бях останал там щях да стана като тях. Има и много свестни и интелигентни хора там, но те са малцинство.

248

Анонимен

преди 12 години

А в частния сектор кога?На мен ако ми вдигнат с 5 процента ще подскоча от радост на тях малко им било хахааха.Че е малко малко ама кво да се прави мизерията е навсякъде.

247

Logichno e

преди 12 години

Za da se otarve obshtestvoto ot tazi hidra(MVR) triabva NE da se uvelichavat zaplatite i bonusite tam,a tichno obratnoto,da se ogranichavat. Inache izliza che sami si otglejdame tozi FRANKENSHTAIN.

246

P

преди 12 години

Pojelavam na vs koito pishat i pluqt za shtqlo i neshtqlo i postavqt vs pod obsht znamenatel,ako imat golqmo jelanie i gi priemat v sistemata da razberat kakvo e samo ti da si im vinoven na horata za vsicko!Kogato si otvun lesno se govori,neshtata ne sa tolkova rozovi i ne e za vseki!2 puti kandidatstvah,bqh i voennosluje6t predi tova,i obrazovanie imah....nakraq s mn ama mn trud uspqh!I za final....NAVSQKUDE IMA MURSHA...

245

а

преди 12 години

За куките, винаги е имало и пак ще има. Другите да вървят по дяволите.

244

Иван

преди 12 години

Ще се хващаме много ясно, защото работим по 12 часа и взимаме кажи-речи същите пари, а те си бъркат в носа по цял ден, айде стига толкова, защо след като са толкова много ги няма никакви по улиците, защото по цял ден си седят на сянка по кварталните заведения и ги черпят, за да не създават проблеми. И само като вметка - думи като СПРЪТ и ДАДЪТ все още няма в Българския език.

243

М.К.Р.

преди 12 години

Пак се хвърля масло в оганя с тези 5% които ще се дадът 2012-14г.Възможно е около тези години ако нещата не се оправят,полицаите да не ни спрът като влезнем с тоягите в НС!!!!!

242

до 245

преди 12 години

Опитваме се драги. Опитваме се и ние да станем полицаи. Защото службичката е спокойна, изключително добре заплатена и сигурна. Да не говорим за всекидневните благинки. И сме в пъти по образовани, и сме в пъти с по добра физическа подготовка , но .... нямаме тати, бати, чичо или вуйчо в системата. Ей това ни е проблема. Ти обясни защо за едно свободно място в МВР има по средно 150 кандидата.

241

Тодор

преди 12 години

И 5% са им много на тия ***, които по цял ден кебичат и люпят семки и само гледат да спрат някой и да му вземат последните пари за нарушение, което и господ дори не може да види. Нали знаете, когато човек не може нищо друго става шофьор или полицай, не случайно е това твърдение. Да вярно, че заплатите са им ниски, но първо да станат нормални и чак тогава. Не увеличение, намаление трябва да има, когато започнат да си пишат поне имената правилно, тогава могат да имат претенции!

240

до 246

преди 12 години

Няма нито една причина да вярвам на числата, които споменаваш. Защото пък на мен ми попаднаха едни цифри, че заедно със `скрития щат` , работещите в МВР надвишават вече 90 000 души. Не знам до колко да им вярвам. Но не вярвам и на твоите цифри.

239

Спокоен

преди 12 години

Няма нито една причина, стартовата заплата на полицай да е повече от 350 лева. Ама нито една ! Нито труда им е рисков /сравнете броя на загиналите шофьори примерно, по време на работа и броя за загиналите полицаи/. Очевидно е, че няма как да повишим квалификацията на полицаите повече. Достигнали са природния си максимум. За това, не повишение - РЕДУКЦИЯ на заплатите им !!!В края на краищата, те не произвеждат. Просто лапат едни пари.

238

Анонимен

преди 12 години

Съставът на МВР от 64000 в момента е 53000. Това е съкращение с близо 20%. Както и да го погледнеш. 11 000 са по-малко, при положение че в щата на МВР бяха включени всички от Министерството на бедствията и авариите на Емел Етем, които са около 1000 души, както и 150 от системата 112 - телефонисти.

237

Анонимен

преди 12 години

Елате станете полицаи за да видим как ще безделничите. Ние полицаите не сме единствени в тези заплати. Повечето българи вземат също ниски заплати. Така че сме на един хал. А иначе във всяка професия си има и професионалисти и ***. Някой корумпиран катаджия заплата не чака, той не работи за заплата. Но познавам колеги които за ниските заплати се принудиха и напуснаха МВР - избягаха в чужбина отидоха в частния сектор. А увеличението 2014 е след изборите -да го обещават като ги спечелят.тиганморе

236

батенце

преди 12 години

Лапачите на народа, безделниците, неграмотните ни полицаи! За неправене на нищо 5% увеличение на заплатата!

235

от 242

преди 12 години

воеННен да се чете воеНен...моля за извинение , неволна грешка...

234

Анонимен

преди 12 години

Здравейте всички.Аз съм роден и живял в град Казанлък.Учих в едно от елитните училища в града и за мое учудване,от съучениците ми трима станаха полицаи...Попитах ги защо са избрали тази " професия " и отговора им ме шашна. ...Защото била единствената сигурна работа,след военнен , особено ако се наместиш в някое бюро в управлението... "...А за какво сме си губили времето 4 години да учим по специалност с бъдеще и изгледи за кариера...?" "....Ми то , тогава бяхме деца ..."