Снимка: БГНЕС
fallback

Търсенето на колбаси "Стара планина" е намаляло двойно през последните 2 седмици. След скандала със соята масово хората не купуват продукти по стандарта, пише "24 часа". В някои квартални магазини в София дори са спрели да предлагат "Стара планина", а други са ограничили асортимента.

Факт е, че търсенето падна, въпреки че всички би трябвало вече да са разбрали, че соя в "Стара планина" няма и не е имало, заяви шефът на асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. В бранша се надявали, че със стандарта ще почне конкуренция с качествени продукти, а не само с ниски цени. Обвиненията към 4-те фирми, че слагат соя, обаче били напът да компрометират идеята.

Oще по темата

Все още няма отказали се фирми да правят "Стара планина", коментира Вътев. Всички обаче били бесни заради скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Наблюдаващ

преди 13 години

Не е въпроса в соята. Какво лошо има в салама да има 15% соя, вместо 75% жили, кожа, мстна тъкан, пълнежи и нишесте?

110

Наблюдаващ

преди 13 години

Кренвиршите на Бони от 9 лв. са стегната и безвкусна гума. Защо да ги купя като мога да купя пушен бут без кост за същите пари? Наденицата (60/40) на Браво е също стегната и пълна с жили и кожни продукти. Единствено скарата на Чико ми хареса. Дотук с тази марка.Как очаквате мафиотизирани месни фабрики да ви продават 100% качество за 8-9 лв. след като 20 години продават продукт с 90% *** за 5-6 лв.?

109

Мила

преди 13 години

Влади, дано не си прав. Купувам само "Ст. Планина" с надежда да има по-малко трупно брашно и соя. Скоро пробвах едни наденички, не помня на коя ф-*** бяха- е такъв вкус не помня от 25г. Дано министърът успее...

fallback