Не е въпроса в соята. Какво лошо има в салама да има 15% соя, вместо 75% жили, кожа, мстна тъкан, пълнежи и нишесте?
Кренвиршите на Бони от 9 лв. са стегната и безвкусна гума. Защо да ги купя като мога да купя пушен бут без кост за същите пари? Наденицата (60/40) на Браво е също стегната и пълна с жили и кожни продукти. Единствено скарата на Чико ми хареса. Дотук с тази марка.Как очаквате мафиотизирани месни фабрики да ви продават 100% качество за 8-9 лв. след като 20 години продават продукт с 90% *** за 5-6 лв.?
Влади, дано не си прав. Купувам само "Ст. Планина" с надежда да има по-малко трупно брашно и соя. Скоро пробвах едни наденички, не помня на коя ф-*** бяха- е такъв вкус не помня от 25г. Дано министърът успее...
Преди време писах, че се води целенасочена кампания за дискредитация на "Стара планина" (" ... и едните , и другите са маскари..."), за да може месарите с чиста съвест да ни пробутват само чисти "соенки". Тогава някои не се съгласиха, зер щели да ядат само продукти по новия стандарт. Да, ама не - подажбите вече падат и скоро това ще е поредния неуспешен опит нещо да се оправи у нас...Жалко.
Усраха са и замазаха положението. Земеделския не си държи на думата. Отметна се. За какво им върна разрешителното ? А !?
Не разбрахте ли, че никой, никого не задължава да купува " Стара планина ", ...."Пирин" или "Средна гора"??? Коментарите ви са *** и пристрастни. Една пазарна икономика винаги се саморегулира и само примитивни хора се ръководят от скандали, реклами или каквито и да било коментари.
Това със стандарта е такава простотия... като всичко изработено от кабинета ГРОБ.Тестовете които се правят, не доказват че вътре има месо - доказват, че няма соя.Министъра казва - вие сте свикнали да ядете ***, затова не ви харесва. Абе байно, аз си маам домашни колбаси от както се помня, и вярвам - мога да преценя в какво има месо и в какво- не. Така че, Старата планина, си я затъкни там дето слънце не грее..
не може с наредба да правиш стандарт , за да е стандарт трябва да е със закон . но на мен не ми пука за вашия стандарт , неделя гътнахме едно пуле и го смесихме със шарено свинско месо и всичкото на кайма . след като ударих чертата ми излиза 4,50 кг . кайма стандарт " стар планинар " . яжте "стара планина " с 20 годишно ирландско месо . аз ще хрускам моите кюфтета със стара българска ракийка и винце .
Значи надениците със стандарта в интервала 8 - 10 лв. в повечето случаи стават за ядене , особено ако си гладен и бързаш. И преди стандарта пак ставаха. Луканката /уж марковата / два пъти еднаква няма - една партида става , другата не. Със саламите положението е и по зле - една партида става , после 2 са само за кучета. Цените не се промениха - според мен.
Депутатите какви колбаси ядат?Май от 20 години само направени от месо на "луда крава",защото не правят нищо нормално.
След скандала , преди скандала .. още като излезе стандарта знаех , че това е начин за яка лапачка на пари за същите *** пълни със соя и тнт. консерванти и стабилизатори .. в тази държава всичко е измама !
Пълна безхаберна работа се нарича това.Изобщо,някой повярва ли им на тези,че ще ядем ''качествено месо'' имаше ли такива ***,които да вярваха,че като дойде Старата планина край вече на лошото.Ами аз да ви отговоря,ако е имало такива *** вече може би ги няма,защото стана ясно на всички,че стара планина е същият *** като другите колбаси и изобщо продукти.
"Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"Поредната милиционерска PR акция отива към естествения си край. Сагата с колбасите беше ясна от самото начало. И преди стандарта имаше кремвиши по 3лв килото, и сега ги има.И преди стандарта имаше кренвиши по 10лв килото, и сега ги има.Винаги е стояло въпроса, не дали има стандарт, а дали можеш да отделиш повече пари, за повече качество!!!
Купуваш рибица- около 10 лв килото,поръсваш я обилно(здраво!!!!) със сол в тава за 24 часа докато се намокри обилно. После я измиваш на чешмата и потапяш в домашно бяло вино за 12 часа. Изваждаш и нареждаш върху вестник в хладилника. След 2 дена имаш Филе "Елена" по стандарта Стара планина в домашни условия......
Ето това на снимката не е Стара планина. Това са гнусотии без месо, а Цвета им го докарват с нещо, което наричат "течен пушек". Бах мааму, не знам какво е, ама е отровно.
Аз ще ви кажа само това, че моята котка както не ядеше и предишните месни творения, така не яде и стандарта "Стара планина" а като заколим прасето на село яде и даже ръмжи, когато се приближиш до нея. Можете да си направите изводите сами, не е трудно и ще добавя, че едва ли някой български политик или човек, който уважава себе си и роднините си ще яде тези ***, с които ни хранят м-р Найденов и ГЕРБ. Да сте живи и здрави да доживеете по-добри времена.
Никой не е длъжен да яде месо и месни произведения с тапия "Стара планина". Още повече, ако говеждото е отрасло нейде из Бразилия или Аржентина, а прасето в Германия, Дания или Холандия.
Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"