Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха 508 хиляди къса (25 400 кутии) цигари в района на ГКПП “Дунав мост 2” при Видин-Калафат. Агенция “Митници” съобщава, че е направена проверка на товарен автомобил, излизащ от България в посока Великобритания.

Камионът е превозвал санитарен фаянс. Митническите служители установили, че поставената на товарния отсек митническа пломба е различна от посочената в документите. Товарната композиция е сканирана с мобилна рентгенова апаратура, при което е установено наличието на различни от декларираните стоки, укрити между фаянса.

От БТА допълват, че митническите инспектори са намерили 50 кашона с цигари от известни марки. Всички са били облепени с български акцизен бандерол. Водачът – български гражданин е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за приятели в Германия. Акцизните стоки са задържани, а на шофьора е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

От агенцията уточниха, че акцизните стоки са установени в хода на специализираната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase