Снимка: БГНЕС
fallback

"Имаме образование на две скорости от доста време в нашата страна и то става все по-ясно отличимо с всяка изминала година".

Това каза пред БНР Диян Стаматов, директор на 119-о Средно училище в София и председател на Съюза на работодателите в народната просвета.

Oще по темата
Той обясни:

"Образованието е продукт, чиято дейност се вижда 7-8 години по-късно, след като приключи. Днес имаме елитни училища, но имаме и училища, в които мотивацията за учене е съвсем малка. Тъкмо там, когато се постигне малка крачка, този напредък е изключително важен и за всеки конкретен ученик, а и за цялото общество. Това е трудният измерител на качеството в средното образование. Ако за първата група ученици ученето е лекота, за втората е свързано с много други допълнителни социални казуси, които не могат да бъдат поставени с един аршин в едната и в другата общност. ... Има не малко места, в които българският език е трудност за цели семейства, цели общности. Тъкмо там усилията трябва да са много по-големи, за да може ученикът да разбере за какво му се говори в час и какво пише в учебниците. Там усилията на учителите и на директорите на училищата са в пъти повече, за да се направи малката крачна напред"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Данъкоплатец

преди 8 месеца

Аз пък не мога да разбера защо се мъчат да накарат мен и подобните на мен да се чувстваме отговорни за това, че определени индивиди произвеждат деца като на конвейр с единствената цел да измъкнат от нашия джоб наши спечелени с труд пари, а те да ги получат даром. Децата са отговорност на родителите си. Получават хиляди левове месечно само защото са произвели няколко деца. Не са ги научили на бълг.език. Тогава, спиране на помощите, а децата им, щом навършат 12 г. да се третират като възрастни.

18

Нора

преди 8 месеца

Тези двамата директори от София област,дето на всяка манджа са меродия,не разбраха ли,че образованието ни има само една скорост,-задна! С близо ежегодно над 100 хиляди прости и неграмотни,каква е скоростта!

17

Говедо

преди 8 месеца

Като не върви колата трябва ремонт на цялата система смяна на некадърни учители директори чорбаджии закриване на училища останали без деца щем не щем трябва да стане!!!49354

fallback