Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Полицията е завела преписка за престъпление по член 131, алинея 1, точка 12 от Наказателния кодекс срещу непълнолетно момиче, нанесло побой в центъра на Габрово над друго малолетно момиче. Инцидентът е станал в неделя около 12.00 часа на улица "Опълченска", а сигналът е подаден вчера.

Материалите по преписката, която третира причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, ще бъдат изпратени на Районната прокуратура, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Oще по темата

Агресията между 15-годишното момиче, ученичка в гимназия в града, и пострадалата малолетна, която учи в друго училище, е била записана във видеоматериал и е била разпространена в социалните мрежи. Случаят е предизвикал възмущение и гневни коментари в общността, а от отдела за закрила на детето в Габрово са се самосезирали.

Случаят се проверява и от детската педагогическа стая, разпитани са момчето, записало видеоматериала, както и други пасивни наблюдатели.

Това не е епизод, това са децата на обществото и то трябва да бъде съпричастно, директорът на РУО в Габрово Георги Маринов пред БТА.

По думите му за насилието е важно да се говори в семейството, дори по-големи ученици могат да се превърнат в медиатори. Поведението на агресивното момиче ще бъде разгледано, ще има санкции, още вчера в училището са предприели действия, имало е разговори с децата, обясни Маринов.

Според него трябва да има санкции и механизми, такива прояви да се свеждат до минимум. С учениците по-често трябва да разговарят педагогически съветници и психолози, да има разговор и общуване, но непременно в тях да се включат и родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Справедливост

преди 5 години

Дано това подобие на момиче понесе цялата тежест на закона! Също к родителите и!Пропаднало подобие на човек, наливащо се с алкохол, пребиващо беззащитно момиче, вандалски прояви плюс порно снимки и.т.нНаказание строго!!!!!Ако се разровите малко за тази персона ще бъдете потресени от проявите и!!!

11

Анонимен

преди 5 години

Стига сте цитирали тея евроатлантически ценности, сякаш те са ви виновни за липсата на морал и възпитание на тази територия, наречена държава. Като няма правосъдие, ред и дисциплина какво очаквате да се случва? Ако тези знаят какво НЕИЗБЕЖНО ги очаква след подобно действие, повярвайте ми, нямаше да го направят, колкото и да са кухи. Въпросът обаче е, че нищо не ги очаква. Там е проблемът.

10

Анонимен

преди 5 години

боядисване - не. Такива агресивни трябва камъни да дялат.

fallback