Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео с жесток побой се появи в социалната мрежа. На него 15-годишно момиче пребива своя връстничка в Габрово. Сблъсъкът между двете е станал в центъра на града в неделя следобед. Докато побоят се случва, момче снима отстрани. 

Видеото е качено в социалните мрежи и за часове е видяно от стотици потребители. Момичето и преди е имало проблеми с поведението ѝ в клас.

Насилничката е тренирала бокс и неведнъж е порицавана заради поведението си. Потърпевшата е седмокласничка в друго училище. Отървала се е с охлузвания в тила.

Педагогически съвет ще решава каква да е съдбата на 15-годишното момиче, нападналo съученичката си.

При опит да разговаря с директора и помощник-директора на гимназията за случая, екипът на Bulgaria ON AIR беше изгонен и заплашен с полиция.

Проверка извършват и от Регионалното управление на образованието. След разпространението на скандалното видео по случая се самосезираха и от Държавната агенция за закрила на детето. А непълнолетните момичета ще бъдат разпитани.

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 години

Защо да не й търсят наказателна отговорност? Тя е на 15, не е малолетна. Също и от родителите отговорност, включително гражданска, следва са си търси и пострадалата.Гнусно диване! Елементарно същество. Тръгнало да бие...

53

Анонимен

преди 3 години

Защо не потърсят отговорност от родителите?

52

nina

преди 3 години

Тук има няколко човека,които пишат откровени глупости за биене на учениците от учителите по времето на соца..За сведение-родена съм 1971 г,завърших средно образование 1990 г.За 12 години в училище-нормално училище до 7 кл + езикова гимназия след това,никога не съм ставала свидетел на побой на ученик от учител.Имаше намаляване на поведение и изключване от училище като дисциплинарни наказания.В езиковите гимназии се влизаше със сериозен изпит по математика и литература.