Катрин Зита-Джоунс. Снимка: архив, Reuters

Истинската красота не е в онова, което се вижда. Хубостта извира от дълбините на женската същност и почти не зависи от добрия външен вид. Поне така смятат самите жени, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, обхванало 1000 участнички.

Представите за женска красота според дамите се покриват с качества като учтивост, чувство за хумор, добри маниери, състрадателност, увереност, интелект и липса на егоизъм.

Единствените физически черти, намерили място в топ 10 на характеристиките за хубост, са безупречната кожа, усмивката и сияйните очи.

"Ободряващо е да разберем, че голяма част от онова, което жените възприемат като красиво, е свързано по-скоро с положителните черти на характера, отколкото с чисто физическата привлекателност", казва Кели Лойд-Сандерсън от компанията за козметични и здравни продукти "Arbonne", поръчала проучването.

Данните от анкетата показват още, че според жените определящи фактори за красотата са честите усмивки, доброто отношение към децата, хубавата коса, приятното ухание, проявите на благотворителност и нежната кожа. Дамите смятат още, че привлекателната жена има дълги мигли, поддържан маникюр и педикюр и се смее искрено.

Подтикнати да очертаят профила на красива съвременна жена, дамите описват брюнетка с размер на дрехите между 10 и 12, която гледа сериали и отпива бяло вино със сода.

Когато обаче трябвало да посочат коя съвременна знаменитост въплъщава идеите им за красота, участничките се спрели на Кели Брук, Черил Коул и Дженифър Анистън - типичен избор на мъжете, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase