Снимка: Istock

Ако искате отношенията ви да се развиват, не трябва да позволявате да се оставяте в клопката на посредствеността. Имайте предвид, че за да се чувствате добре, трябва да положите нужните усилия за вашата любов, или ако щете – наречете ги „работа“.

В следващите редове ще ви предложим няколко съвета. И така:

Спорете разумно

Въпреки че никой не иска да спори с човека, когото обича, разногласията всъщност са здравословни. Това е начинът, по който изразявате себе си и ако го направите честно и конструктивно, това има значение. Според Джон Готман, (доктор, прекарал четиридесет години като изследовател, изучавайки над 3000 двойки), най-лошото нещо, което можете да направите, е да завъртите очи или да покажете презрение по време на спор. Как да направите един спор конструктивен?

Започнете по-меко

Акцентът е върху вашия тон и намерение. Говорете тихо и нежно. Запомнете, че учтивостта изминава дълъг път. Основното, върху което да се фокусирате е да говорите без обвинения. Избягвайте защитна или критична забележка, която може да доведе до ескалация на конфликта.

Не изричайте всяка негативна мисъл, която ви дойде наум, особено когато обсъждате чувствителни теми. Помнете, че обичате другия и поддържайте уважителния тон.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase