Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мога да покажа на Мая Манолова една по една новите 100 детски градини, каза кметът на София Йорданка Фандъкова относно кандидатурата на вече бившия омбудсман за кмет на столицата

"Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са – в кварталите“, каза Фандъкова и добави, че до края на годината се очаква още няколко забавачки да бъдат завършени.

"До края на годината очаквам още 5 да бъдат завършени, строим общо 8 в момента и започваме 9“, заяви кметът на София. По думите ѝ развитието на София не е лесно и изисква работа. "И аз съм срещала много трудности, но не съм се отказвала, защото съм поела ясен ангажимент“, обясни тя.

Още по темата

Кметът допълни, че този, който обещава лесни резултати в двумилионен град, няма лесно да ги постигне, освен с работа.

"Моята мотивация е работа за София, постигане на резултати и аз съм човек, който не бяга от отговорност“, заяви настоящият кмет и добави, че в бъдещата си предизборна кампания ще бъде съсредоточена върху резултатите и плановете за София. "Всеки кандидат, всеки щаб и всяка партия ще прецени каква кампания ще води“, каза тя.

"Нашите приоритети от години са: развитието на София като зелен и чист град, работа в кварталите, а новият ни приоритет - от 2 години можем да си позволим да влезем активно и целенасочено в кварталите, след като реконструирахме и подобрихме базовата инфраструктура“, обясни кметът.

Фандъкова обясни още, че СО е дарила над 100 общински имота на Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ), за да  придобие земя от тяхна страна и каза, че днес Министерски съвет е гласувал средствата за разширението на Южната дъга - от "Младост“ до АМ „Тракия“.

"Очаквам до края на септември – началото на октомври най-късно строителните дейности да започнат“, поясни Фандъкова.

Тя коментира, че е много по-лесно да се оплаква, отколкото да върши работа, но не го прави. „Аз не съм свикнала да се оплаквам, а да отида, да настоявам, да си върша работата и да защитавам проектите“, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase