Снимка: архив Булфото

Делото за касиране на местния вот в София, по жалба на независимия кандидат за кмет Мая Манолова, е насрочено днес в Административния съд.

Жалбата в Общинската избирателна комисия бе внесена от инициативния комитет за издигането на Манолова на 11 ноември, след като балотажът беше спечелен от кмета Йорданка Фандъкова с малко над 20 хил. гласа.

Според Манолова има сериозни нарушения, сред които и сигнали за купуване на гласове. Възраженията на щаба бяха събрани и предадени в 14 класьора, пише Bulgaria  ON AIR.

ЦИК няма информация за тежки нарушения на изборния процес в София, които биха могли да предизвикат касиране на вота, заяви говорителят на комисията Александър Андреев по повод искането на Мая Манолова.

Административният съд трябва да реши дали внесените жалби и доказателства към тях са достатъчни за касирането на вота в столицата, уточни той.

Коментари Напиши коментар

35

баце

преди 1 година

Коя е убава и коя е грозна няма значение. Ако е имало манипулации, избора за кмет трябва да се отмени. 20 000 гласа са нищо за град като София. Оная *** хейтър и бивш шеф на ЦИК Константинов , сигурно скърца със зъби сега.

34

Рени

преди 1 година

Страшно грозна тая мая. Колкото е грозна, толкова е нагла, креслива, проста и алчна. Ужас!!

33

Dinosaurus

преди 1 година

Ама разбира се, че има сериозни нарушения... на възприятията и самооценката на г-жа Л*ая !!! Че как иначе? Захвърли НС за да стане омбудсман, за**а омбудсмана за да става кмет, сега... джавка по улиците.... ама кервана си върви