Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов е на мнение, че все още има всички шансове да се състави кабинет, но всичко е въпрос на разговори. “Прави ми лошо впечатление обаче, че в момента повече се говори за технология за съставяне на правителство, а не за целите му", каза още народният представител.

Гуцанов е на мнение, че президентът е направил хубави консултации и е дал достатъчно време за разговори на партиите преди връчването на първия мандат. Той прогнозира, че мандатът ще бъде връчен вероятно следващата седмица.

„В БСП ще обсъдим да разговаряме ли с ГЕРБ и ДПС за третия мандат, който е много особен мандат. Може да се направи програмно правителство от експерти. Не е добре да се ходи на седми избори за три години, макар че ние сме готови“, каза Борислав Гуцанов пред bTV.

Депутатът каза, че му се струва “екзотично” да се мисли за правителство на малцинството и допълни, че трябва да има диалог между партиите. Ако се стигне до връчването на трети мандат, който да бъде даден на БСП, той трябва да  доведе до правителство на националното спасение. При такава възможност Националния съвет на БСП трябва да вземе решение дали партията да го подкрепи.

Гуцанов призова също в Народното събрание да се води диалог и тонът да се смекчи, вместо единствено да се разменят нападки между политическите сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase