Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Ниската избирателна активност постави на изпитание не само вас, политическите партии, но и легитимността на всички институции. Интересно е да чуем какви са вашите изводи от създалата се политическа криза и как виждате вие преудоляването най-вече на гражданската апатия? От натрупания от вас политически опит - как преценяте бъдещето и перспективите пред 50-ото Народно събрание. Имате ли формула за излизане от нелеката ситуация?

Тези въпроси зададе президентът Румен Радев на представителите на партия "Възраждане".

"Формулата я зададе българският гражданин, като определи да има повече партии, които по време на кампанията заявиха, че не искат да управляват с ГЕРБ и ДПС, отколкото ГЕРБ и ДПС, които на практика трябва да разглеждаме като сиамски близнаци. Една, на практика, необявена, но много стабилно действаща коалиция", заяви Костадинов.

Той отбеляза, че Борисов не изглеждал щастлив, че трябва да предлага правителство.

"Възможно е да има правителство в този парламент и ние ясно заявихме формулата, която всъщност избирателите са продиктували - 125 мандата са тези, които са различни от ГЕРБ - ДПС. Една голяма част от причината за апатията и за позорно ниската избирателна активност, е факта, че има две партии, които се явяват много сериозен пред работата на парламента", допълни лидерът на "Възраждане".

Той допълни, че има и много други причини, но най-голямата е умората, че не могат да се преудолеят тези две партии.

"Желаем третия мандат, като сме готови да разговаряме с всички останали политически сили, без ГЕРБ и ДПС, за съставянето на кабинет. С консенсусна фигура за министър-председател", обяви Костадинов.

Той заяви, че не е изненадан, че ПП-ДБ са заявили, че няма да подкрепят подобна идея.

От "Възраждане" призоваха Радев да свика КСНС по повод избора на нов български патриарх. "Очевиден е опита БПЦ да бъде поставена под една или друга зависимост и да се превърне в брънка от плана за изпълнението на една пълзяща украинизация в България", добави Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Сега

преди 5 дни

Широк широк ама пак Денков трябва да Ви оправя бакиите виждате нема други

176

Анонимен

преди 5 дни

До иво Не бъркай собствените предпочитания с тези на мнозинството. Не важиш. Копейките са анахронизъм.

175

иво

преди 5 дни

Герб и Дпс са престъпни групировки.Всичко което е срещу престъпното статукво е за предпочитане.Никога повече герб-дпс.

fallback